Duurzaam sedumdak op grote hoogte

Bovenop een bedrijfspand in Heerhugowaard heeft Groenmeesters een grote daktuin ontworpen en aangelegd. Het dak is opgedeeld is hierbij opgedeeld in twee delen.

Wilt u advies over een soortgelijk project? Laat weten wat u wilt en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn.
Advies op maat
Project details:
Locatie:
Heerhugowaard
Meer over dit project:

Bovenop een bedrijfspand in Heerhugowaard heeft Groenmeesters een grote daktuin ontworpen en aangelegd. Het dak is opgedeeld is hierbij opgedeeld in twee delen. Aan de dakrand ligt een mooi groen (en bloeiend) sedumdak wat een hitteschild vormt in de zomer en een koudeschild in de winter, dat helpt te besparen op energiekosten, dat zorgt voor een akoestische isolatie en helpt met de absorptie van regenwater tijdens hoosbuien. Daarnaast vormt de sedumbeplanting een lust voor het oog, wat ook psychologische voordelen meebrengt. 

Op de aangelegde vlonder kunnen medewerkers van dit bedrijf tijdens hun pauze genieten van frisse lucht, maar dit voorheen saaie en onbenutte dak is ook een heel geschikte plek geworden voor een sfeervolle receptie of vrijdagmiddagborrel. Voor de overgang tussen de vlonder en het sedum is een golvend lijnenspel gebruikt en is er tevens een grindstrook aangelegd met daarop stijlvolle plantenbakken. Naast alle reeds genoemde voordelen van sedum als dakbedekking is er ook nog een ander belangrijk voordeel, namelijk dat sedum de levensduur van het dak tot wel drie keer verlengd en dus het dakonderhoud vermindert.

Plattegrond en eerste schetsen.

Elk project begint met het visualiseren van ideeën op papier. Zo krijgt u, de klant, een beeld bij uw nieuwe tuin. Hiernaast ziet u de plattegrond van dit project.