Duurzame tuin met drinkbak voor tuinvogels

Een vogelvriendelijke en duurzame tuin, waar zowel de bewoners als vogels optimaal kunnen genieten van de natuurlijke beplanting.

Wilt u advies over een soortgelijk project? Laat weten wat u wilt en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn.
Advies op maat
Project details:
Locatie:
Alkmaar
Meer over dit project:

De tuinontwerpers van Groenmeesters hebben deze tuin zo ontworpen dat er een centrale plek is, waar tuinvogels water kunnen drinken uit een grote vogeldrinkbak. Deze drinkbak is te zien vanuit de woning, waardoor de bewoners altijd kunnen genieten van de aanwezige tuinvogels. De vrolijk geelkleurige Rudbeckia in de border geeft vanaf de zomer tot eind van de herfst kleur aan de tuin, samen met een grote diversiteit aan andere planten die goed zijn voor de biodiversiteit in de tuin.

De natuurlijke en kleurrijke borders langs het tuinpad zijn afgezet met een borderafscheiding van duurzaam kastanje hout. Het tuinpad bestaat uit grind, met daarin Schellevis betontegels die het pad richting geven. Er is bewust gekozen voor de combinatie van deze twee. Het grind zorgt ervoor dat bij zomerse regenbuien het water snel opgenomen kan worden in de grond, waardoor de bewoners geen overlast hebben van regenplassen. 

Plattegrond en eerste schetsen.

Elk project begint met het visualiseren van ideeën op papier. Zo krijgt u, de klant, een beeld bij uw nieuwe tuin. Hiernaast ziet u de plattegrond van dit project.