Familiestadstuin in hartje Amsterdam

Achter de grote grachtenpanden aan de Herengracht in Amsterdam heeft Groenmeesters een familietuin mogen ontwerpen en aanleggen, waar zowel plek is voor een trampoline als voldoende zitgelegenheid.

Wilt u advies over een soortgelijk project? Laat weten wat u wilt en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn.
Advies op maat
Project details:
Locatie:
Amsterdam
Meer over dit project:

Achter de grote grachtenpanden aan de Herengracht in Amsterdam heeft Groenmeesters een familietuin mogen ontwerpen en aanleggen, waar zowel plek is voor een trampoline als voldoende zitgelegenheid. Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen, zoals een vlonder van gerecycled materiaal. Deze vlonder is 100% houtvrij, maar heeft wel een natuurlijke uitstraling. 

Het pad van gebakken klinkers is omgeven met een halfverharding (grint) waardoor overtollig regenwater snel wordt afgevoerd. De vijver en plantenbakken zijn uitgevoerd in volledig recyclebaar cortenstaal. Dit doordat cortenstaal een zuivere staalsoort is, zonder extra beschermlagen, waardoor het zonder probleem weer omgesmolten kan worden tot nieuw staal. De tuinverlichting zorgt in het donker voor sfeervol uitgelichte beukenzuilen, wat een mooi contrast vormt met de vijver op de voorgrond en de witte tuinafscheiding op de achtergrond. 

Plattegrond en eerste schetsen.

Elk project begint met het visualiseren van ideeën op papier. Zo krijgt u, de klant, een beeld bij uw nieuwe tuin. Hiernaast ziet u de plattegrond van dit project.