Gemakkelijke voortuin met jaarrond kleur

In deze voortuin in Castricum was de beplanting nogal wild uitgegroeid. Het was dan ook tijd voor een rigoureuse aanpak. De tuinontwerpers van Groenmeesters hebben een voortuin ontworpen die gemakkelijk is in onderhoud, zodat de bewoners niet veel tijd kwijt zijn aan de voortuin en het er toch altijd verzorgd uitziet.

Wilt u advies over een soortgelijk project? Laat weten wat u wilt en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn.
Advies op maat
Project details:
Locatie:
Castricum
Meer over dit project:

Om de voortuin speels te houden bestaat het tuinpad uit verschillende tegels en is er een ovaal vak met Carex siergrassen aangelegd. Dit vak met siergrassen zorgt jaarrond, ook in de winter, voor een groene aanblik. De halfronde haag van Portugese laurier rondom dit vak voorkomt inkijk en de Sierappel Malus Red Sentinel geeft bloesem in het voorjaar en rode sierappeltjes die de hele winter blijven hangen. De rode beukenhagen vormen samen met de taxushagen een groene doorgang naar de achtertuin. De taxus (en hedera) hagen blijven jaarrond groen, terwijl de beukenhaag niet groenblijvend is. Dit geeft de tuinafscheiding ieder seizoen een ander, dynamisch, aanzicht.

Plattegrond en eerste schetsen.

Elk project begint met het visualiseren van ideeën op papier. Zo krijgt u, de klant, een beeld bij uw nieuwe tuin. Hiernaast ziet u de plattegrond van dit project.