De tuinontwerpers en hoveniers van Groenmeesters hebben deze kindvriendelijke achtertuin is een stuk groter gemaakt middels de nieuw geplaatste damwand.

Wilt u advies over een soortgelijk project? Laat weten wat u wilt en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn.
Advies op maat
Project details:
Locatie:
Heerhugowaard
Meer over dit project:

Door het plaatsen van deze damwand loopt de tuin niet meer schuin af en is de te gebruiken oppervlakte van de tuin aanzienlijk vergroot. Dit betekent meer gazon en meer speelplezier, zoals een grote trampoline. Achterin de tuin is een klein vlonderterras, waar de kinderen met de boot het water op kunnen. Deze vlonder is gemaakt van duurzame solum planken in plaats van hardhouten planken. Deze planken hebben een rubberen toplaag; bijzonder vriendelijk voor blote kindervoetjes. Verder hebben ze als voordeel dat ze niet splinteren, kleurvast en slijtvast zijn. Alg hecht zich niet, waardoor de planken niet glad worden. 

Trampoline

Door het vergroten van de tuin is er nu ook plek voor een trampoline. De hoveniers van Groenmeesters hebben de trampoline ingegraven, waardoor deze veiliger is in gebruik. De kant-en-klaar tuinhaag van klimop zorgt voor extra privacy en voorkomt dat je vanaf de trampoline per ongeluk het water inspringt. Een groot voordeel is dat deze tuinafscheiding volledig begroeid is vanaf het moment van aanplant; er hoeft niet jaren gewacht te worden tot de afscheiding begroeid is.

Terras

Het ruime terras is gelegd middels MBI betontegels met een gecoat oppervlak, wat zorgt voor beter kleurbehoud van de tegels. De tegels zijn gevoegd met een voegmortel. Hierdoor kunnen er geen mieren en onkruid tussen de tegels doorkomen, wat het terras in deze achtertuin onderhoudsarm maakt.

Plattegrond en eerste schetsen.

Elk project begint met het visualiseren van ideeën op papier. Zo krijgt u, de klant, een beeld bij uw nieuwe tuin. Hiernaast ziet u de plattegrond van dit project.