Kleine groene voortuin met decoratieve vlonder

Groenmeesters legt niet alleen grote tuin aan: ook voor kleinere tuinen maken onze vakmensen de leukste tuinideeën. In Wognum hebben wij een onderhoudsvriendelijke voortuin aangelegd, waarbij de beplanting een hoofdrol speelt.

Wilt u advies over een soortgelijk project? Laat weten wat u wilt en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn.
Advies op maat
Project details:
Locatie:
Wognum
Meer over dit project:

Een voortuin is het groene visitekaartje voor uw huis, het is belangrijk dat deze het hele jaar aantrekkelijk is. In de winter zijn er in deze tuin voldoende groenblijvende heesters, zoals buxusbollen, taxushaag en de bodembedekker Waldsteinia. De bodem is bedekt met groenblijvende planten, wat onkruid voorkomt. De groene taxushaag geeft de tuin structuur, ook in de winter.  

In deze voortuin is weinig intensief onderhoud nodig. In dit ontwerp is een ovaalvormig verhoogd vlonderterras opgenomen gemaakt van duurzame kunststof planken die het raam bereikbaar maken. Dit terras is te bereiken door de staptegels en is makkelijk te onderhouden. De planken splinteren namelijk niet en worden ook niet glad, door de speciale samenstelling. De planken kunnen tevens zeer makkelijk schoongemaakt worden met een bezem en blijven mooi op kleur. Eco- en onderhoudsvriendelijk, wie wilt dat nou niet?

Plattegrond en eerste schetsen.

Elk project begint met het visualiseren van ideeën op papier. Zo krijgt u, de klant, een beeld bij uw nieuwe tuin. Hiernaast ziet u de plattegrond van dit project.