Moderne onderhoudsvriendelijke voortuin en oprit

In het Noord-Hollandse Oudorp hebben de hoveniers van Groenmeesters een moderne voortuin ontworpen en aangelegd. Uitgangspunten bij het ontwerp waren: een moderne voortuin die representatief is en is toegerust op alle seizoenen.

Wilt u advies over een soortgelijk project? Laat weten wat u wilt en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn.
Advies op maat
Project details:
Locatie:
Oudorp
Meer over dit project:

In het Noord-Hollandse Oudorp hebben de hoveniers van Groenmeesters een moderne voortuin ontworpen en aangelegd. Uitgangspunten bij het ontwerp waren: een moderne voortuin die representatief is en is toegerust op alle seizoenen. Het ontwerp van de tuin is in de basis functioneel, maar de rond gevormde hagen geven deze voortuin en oprit in Oudorp een uitnodigende, vriendelijke uitstraling.

Onderhoudsvriendelijk en altijd groen

De tuin is het hele jaar door groen dankzij de Siergras Carex en een taxushaag. De geranium Rozanne in deze voortuin bloeit de hele zomer met blauwe bloemen tot eerste nachtvorst. De gekozen tuinplanten zijn onderhoudsvriendelijk, net zoals de bestrating. Het grind en de tuintegels zijn in dezelfde kleur uitgevoerd. Dankzij het grind is een goede afwatering van overtollig regenwater gegarandeerd, waardoor de bewoners geen last zullen hebben van regenplassen. De staptegels tussen dit grind zijn handig bij het lappen van de ramen en maken het onderhoud van de tuinplanten gemakkelijker: ook daar komt de functionaliteit van het ontwerp in terug.

Plattegrond en eerste schetsen.

Elk project begint met het visualiseren van ideeën op papier. Zo krijgt u, de klant, een beeld bij uw nieuwe tuin. Hiernaast ziet u de plattegrond van dit project.