Moderne tuin met waterelement en dubbel terras

Een ruimtelijke achtertuin in een landelijke omgeving. Op elk moment van de dag heeft deze tuin een plek te bieden waar men tot rust kan komen.

Wilt u advies over een soortgelijk project? Laat weten wat u wilt en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn.
Advies op maat
Project details:
Locatie:
Castricum
Meer over dit project:

Een ruimtelijke achtertuin in een landelijke omgeving. In deze tuin is door de tuinontwerpers van Groenmeesters een strak lijnenspel gecreëerd, zodat de tuin aansluit op de vormgeving van het huis. Een langwerpige vijver met waterelement zorgt voor een interessante zichtlijn vanuit de woning. Het vormt de overgang naar het gazon en de steiger aan de waterkant. Om de moderne en landelijke stijl te verenigen zijn er aan het einde van deze zichtlijn twee stalen plantenbakken geplaatst, met daarin twee karakteristieke oude perenbomen. Door de geïntegreerde tuinverlichting (grondspots) vormen deze plantenbakken 's avonds sfeervolle eyecatchers, die goed te bewonderen zijn vanaf het centrale terras met daarop een luxe loungeset. Dit terras is verhoogd aangelegd om de intimiteit te bevorderen, net zoals het terras aan de zijkant met daarop de tuintafel en barbecue. Beide terrassen zijn met elkaar verbonden middels een tuinpad, welk doorloopt tot aan de steiger. Op ieder moment van de dag heeft deze tuin een plek te bieden waar men tot rust kan komen.

Plattegrond en eerste schetsen.

Elk project begint met het visualiseren van ideeën op papier. Zo krijgt u, de klant, een beeld bij uw nieuwe tuin. Hiernaast ziet u de plattegrond van dit project.