Deze moderne achtertuin is door de tuinontwerpers en hoveniers voorzien van grote plantenbakken, een vijver, een pergola, een stijlvolle trap en gevlochten wilgenschermen. Een sfeervolle plek om met familie en vrienden te genieten van het weekend.

Project details:
Locatie:
Heerhugowaard
Meer over dit project:

In deze moderne particuliere tuin in Noord-Hollandse Heerhugowaard zijn grote plantenbakken gemaakt van cortenstaal. Hierin zijn groenblijvende varens geplant, welk een mooi aanzicht vormen in combinatie met de aangeplante berken. In de herfst past de kleur van de beukenhaag ook mooi bij het roestkleurige cortenstaal. Deze cortenstalen bak vormt dan ook een echte eyecatcher in de tuin. 

Hoogteverschil en vijver

Doordat de tuin een hoogteverschil heeft, is er gekozen om een een brede luie trap aan te leggen. Dit is gedaan middels onderhoudsarme Schellevis betontegels, welk tevens voor het aansluitende terras zijn gebruikt. De trap vangt samen met de cortenstalen plantenbak het hoogteverschil op, wat de tuin meer één geheel maakt.

In de zijtuin zorgt een grote vijver met waterloop voor een spannende overgang naar de voortuin. De lichtspotjes in de vijver zorgen dat je ook ’s avond kan genieten van dit deel van de tuin. De witgestucte muur vormt in combinatie met het waterelement een mooie en moderne achtergrond van de vijver. 

Pergola en wilgenschermen

De driedubbele pergola zorgt voor een leuke doorkijk naar de achtertuin, wat extra diepte geeft aan het tuinontwerp. Door de pergola in een muisgrijze kleur te schilderen sluit deze mooi aan bij het houtwerk van het huis. 

De omheining van de tuin is gedeeltelijk uitgevoerd met ter plaatse gevlochten wilgenschermen. Wilgenschermen zijn een product van de natuur zelf dus een duurzame oplossing als erfafscheiding. De wilgentenen kunnen zowel in een klassieke als een moderne tuin worden toegepast.

Plattegrond en eerste schetsen.

Elk project begint met het visualiseren van ideeën op papier. Zo krijgt u, de klant, een beeld bij uw nieuwe tuin. Hiernaast ziet u de plattegrond van dit project.