Natuurlijke belevingstuin kinderdagverblijf

Bij kinderdagverblijf Kiddies in het Noord-Hollandse Alkmaar staat het 'opgroeien in het groen' centraal. In samenwerking met ons hoveniersbedrijf Groenmeesters is het speelplein omgetoverd in een avontuurlijk plein voor natuurbeleving waar spelen in de natuur centraal staat.

Wilt u advies over een soortgelijk project? Laat weten wat u wilt en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn.
Advies op maat
Project details:
Locatie:
Alkmaar
Meer over dit project:

Tijdens het ontwerpen van het beplantingsplan is er rekening gehouden met het educatieve aspect; de kinderen kunnen op dit natuurlijke speelplein alle vier de seizoenen optimaal beleven dankzij de gevarieerde beplanting. Het gehele ontwerp en de realisatie daarvan daagt kinderen uit tot onderzoeken, ontdekken, spel en avontuur. Dat is leuk en gezond, maar helpt de kinderen ook opgroeien tot een bewust en verantwoordelijk persoon die met respect leert omgaan met zijn omgeving. Een van de bijzonderheden van dit groene speelplein is het blotenvoetenpad, waar middels spel alle zintuigen geprikkeld en natuurlijke materialen als boomstammen de fantasie van de kinderen de vrije loop geeft.

Plattegrond en eerste schetsen.

Elk project begint met het visualiseren van ideeën op papier. Zo krijgt u, de klant, een beeld bij uw nieuwe tuin. Hiernaast ziet u de plattegrond van dit project.