Natuurlijke tuin met tuinpad en vlonder

In deze achtertuin heeft Groenmeesters de grondlagen aangepakt, om puin te ruimen en de waterhuishouding te verbeteren. De nieuwe beplanting groeit en bloeit hierdoor optimaal, waardoor er in de zomer heerlijk genoten kan worden vanaf de centraal gelegen vlonder.

Wilt u advies over een soortgelijk project? Laat weten wat u wilt en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn.
Advies op maat
Project details:
Locatie:
Bergen
Meer over dit project:

Dat goed grondwerk essentieel is bij de aanleg van een groene tuin blijkt uit deze tuinrenovatie in het Noord-Hollandse Bergen. Doordat de bewoners bij de aanleg geen rekening hadden gehouden met het grondwerk, bleef de groei van de beplanting ver achter. Nadat er door de tuinontwerpers van Groenmeesters een nieuwe plan gemaakt was voor de beplanting, is er door de hoveniers eerst grondig voorwerk geleverd om de al aanwezige problemen op te lossen. Verdichte grondlagen zijn doorgespit om de bodem luchtiger te maken en tevens waterhuishouding te verbeteren. Tegelijkertijd is er het nodige puin en afval geruimd. 

De hoveniers hebben hierna met het aanbrengen van de juiste tuingrond, in combinatie met bemesting, ervoor gezorgd dat de nieuwe beplanting goed aangeslagen is en voortreffelijk groeit en bloeit. Aangezien de basis van de tuin al ronde vormen had is dit in het beplantingsplan doorgezet. De tuin is ingericht met speelse, half verharde, tuinpaden tussen organische hagen van Elaeagnus in combinatie met organische plantvakken van siergrassen. Deze siergrassen zorgen voor een mooi winterbeeld, terwijl andere planten zorgen voor een mooie bloei in de zomermaanden. De diversiteit aan planten zorgt voor een natuurvriendelijke tuin die de bewoners jaarrond een fijn uitzicht geeft vanuit de woonkamer. Gedurende de zomer kunnen de bewoners heerlijk vertoeven op de centraal gelegen vlonder.

Plattegrond en eerste schetsen.

Elk project begint met het visualiseren van ideeën op papier. Zo krijgt u, de klant, een beeld bij uw nieuwe tuin. Hiernaast ziet u de plattegrond van dit project.