Patio met sfeervol terras in bedrijfspand

Om het verblijf van de patiënten van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis zo comfortabel mogelijk te maken heeft Groenmeesters de opdracht gekregen om twee tuinen en de entree van het ziekenhuis te verzorgen. Deze tuinen bieden de patiënten rust tijdens hun behandeling, om bijvoorbeeld de tijd door te brengen met hun familie of andere bezoekers.

Wilt u advies over een soortgelijk project? Laat weten wat u wilt en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn.
Advies op maat
Project details:
Locatie:
Amsterdam
Meer over dit project:

Om het verblijf van de patiënten van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis zo comfortabel mogelijk te maken heeft Groenmeesters de opdracht gekregen om twee tuinen en de entree van het ziekenhuis te verzorgen. Deze patiotuinen bieden de patiënten rust tijdens hun behandeling, om bijvoorbeeld de tijd door te brengen met hun familie of andere bezoekers. Om de tuinen een rustgevende sfeer te geven, is er onder andere voor bepaalde planten gekozen, namelijk hortensia’s en de Taxus Baccata. 

De hortensia’s hebben een rustgevende uitstraling, maar brengen ook kleur in de tuin. De Taxus Baccata is niet alleen voor de rust uitgekozen, maar ook om een andere reden. In het snoeisel van deze plant bevat de stof ‘baccatine’ dat nodig is voor het maken van chemokuren. Omdat de tuinen op het dak zijn gemaakt, waren er verschillende dingen waar rekening mee gehouden moest worden. Er moest bijvoorbeeld gedacht worden aan de maximale dakbelasting, een beregeningsinstallatie en of het logistiek (door het ziekenhuis heen) haalbaar zou zijn. Hiervoor heeft Groenmeesters nauw samengewerkt met het Antoni van Leeuwenhoek, met een prachtig eindresultaat waar we trots op zijn.

Plattegrond en eerste schetsen.

Elk project begint met het visualiseren van ideeën op papier. Zo krijgt u, de klant, een beeld bij uw nieuwe tuin. Hiernaast ziet u de plattegrond van dit project.