Ruimtelijke achtertuin met tuinhuis en buitenkeuken

Deze nieuwbouwwoning is gelegen in de prachtige wijk Koningsduin tegen de Castricumse duinen. De tuin moest een verlengstuk worden van de woning en opgaan in de omgeving.

Wilt u advies over een soortgelijk project? Laat weten wat u wilt en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn.
Advies op maat
Project details:
Locatie:
Castricum
Meer over dit project:

Deze nieuwbouwwoning is gelegen in de prachtige wijk Koningsduin tegen de Castricumse duinen. De tuin moest een verlengstuk worden van de woning en opgaan in de omgeving. Om dit te bereiken hebben onze hoveniers een ruim terras tegen het huis aangelegd. Hierop is een overkapping geplaatst, met een buitenkeuken en tuinhaard, waar de bewoners op de royale tuinbank vele gezellige (zomer)avonden kunnen beleven. De groenblijvende taxuswolken maken een mooie overgang van strakke leefruimte naar bloeiende borders met siergrassen welke naadloos overlopen in het prachtige bos- en duingebied. In de op maat gemaakte tuinschuur is er ruimte gemaakt voor haardhout. De doorkijk in het midden van deze tuinschuur zorgt er voor dat de aandacht wordt getrokken naar het duingebied en de tuin optisch dieper lijkt. Door het gazon in een natuurlijk verloop af te laten lopen kan ook de bestaande boom gehandhaafd blijven, welk waardevol is voor het aantrekken van tuinvogels.

Plattegrond en eerste schetsen.

Elk project begint met het visualiseren van ideeën op papier. Zo krijgt u, de klant, een beeld bij uw nieuwe tuin. Hiernaast ziet u de plattegrond van dit project.