Strakke voortuin met onderhoudsvriendelijke borders

Nadat Groenmeesters in voorjaar 2014 de achtertuin had aangelegd, mochten de hoveniers ook de voortuin renoveren. Het werd een onderhoudsvriendelijke voortuin met verhoogde plantbakken voorzien van onder andere groenblijvende Prunusbollen. De grindstrook naast de verhoogde border zorgt voor een snelle afwatering van regenbuien.

Project details:
Locatie:
Assendelft
Meer over dit project:

Nadat Groenmeesters in voorjaar 2014 de achtertuin had aangelegd, mochten de hoveniers ook de voortuin renoveren. Wij, als hoveniers, zijn ook altijd op zoek naar duurzame oplossingen De bestaande cobblestones werden daarom gebruikt om verhoogde plantenbakken te maken. Zo kregen de stenen een tweede leven wat weer voor minder afval zorgt. Een van de voordelen van verhoogde borders is dat er minder gebukt hoeft te worden: dus ook met het ouder worden blijft de tuin goed zelf te onderhouden. Tevens is bij een verhoogde border is de beplanting vanuit huis beter zichtbaar. De groenblijvende Prunusbollen in de borders geven jaarrond kleur aan de tuin. 

Door de tuin op te hogen kwam de opstap bij de voordeur te vervallen, wat de tuin en het huis makkelijker toegankelijker maakt. De grindstrook langs de verhoogde border maakt het onderhoud in de tuin makkelijker en zorgt voor een verbeterde afwatering van regenwater. Door de verharding langs de gevel door te trekken, kunnen de ramen makkelijk gelapt worden. De klant gaat nog een klein bankje in de voortuin zetten om zo ook in het avondzonnetje van de tuin te kunnen genieten.

Plattegrond en eerste schetsen.

Elk project begint met het visualiseren van ideeën op papier. Zo krijgt u, de klant, een beeld bij uw nieuwe tuin. Hiernaast ziet u de plattegrond van dit project.