Groenmeesters werkwijze voor zowel zakelijke als particuliere tuinen.

Stap 1.
Tuinontwerp

Om het tuinontwerp te kunnen maken plannen wij een vrijblijvend adviesgesprek in waarin al uw tuin ideeën en wensen worden besproken. Als alle tuin ideeën en wensen zijn geïnventariseerd wordt het vertaald naar een op maat gemaakt tuinontwerp. Zo creëren we samen met u de basis voor uw unieke droomtuin. Bij Groenmeesters kunt u er vanuit gaan dat wij een zo origineel mogelijk tuinontwerp creëren wat uw wensen overtreft! Er wordt met veel zaken rekening gehouden zoals de sfeer, verlichting, bestrating, beplanting en het interieur. En dat allemaal gebaseerd op uw tuin ideeën.

Heeft u zelf geen specifieke wensen en laat u zich liever adviseren door onze tuinarchitecten? Dat is geen probleem wij helpen u graag op weg met onze ervaring en komen zo samen tot uw droomtuin.

Stap 2.
Digitale Inmeten

Het is belangrijk dat de tuin nauwkeurig wordt ingemeten voor een kloppende tekening en een specifieke offerte. Bij Groenmeesters beschikken wij over nauwkeurige digitale meetapparatuur waarmee wij uw tuin exact kunnen in meten. Op deze manier kunnen we het tuinontwerp in details afmaken en een gedetailleerde offerte leveren.

Stap 3.
2D Tuinontwerp

Na een zorgvuldig traject voor een tuinontwerp en het digitaal inmeten van uw tuin maken onze tuinarchitecten van het platte tuinontwerp een een creatief 2D tuinontwerp. Na het maken van de 2D tuinontwerp bespreken wij het ontwerp met u om alles toe te lichten en eventueel aanpassingen door te voeren. In een 2D tuinontwerp zit nog geen gedetailleerd beplantingsplan. Deze stellen wij op na akkoord van de offerte. De tarieven worden bepaald door de grootte van uw tuin:

Tuinoppervlakte
Prijzen incl. BTW
0-100 m2
€ 365,00
100-200 m2
€ 525,00
200-400 m2
€ 650,00
400-800 m2
€ 775,00
800-1000 m2
€ 925,00
>1000 m2
Prijs op aanvraag

Stap 4.
3D Tuinontwerp

Wij begrijpen dat op deze manier je tuin aanpakken een groot project is en u daarom zeker wilt zijn van uw keuze. Bij Groenmeesters leveren wij dan ook een realistisch 3D tuinontwerp aan. Het tuinontwerp programma is zo nauwkeurig dat u voor uw gevoel door uw nieuwe tuin kunt wandelen. Alle materialen zijn op realistische grootte ingetekend. Zelfs uw huis is exact na getekend.

Stap 5.
Offerte

Als het definitieve tuinontwerp door u is goedgekeurd gaat de calculator voor u rekenen. Hieruit komt een gespecificeerde offerte waarin alle werkzaamheden nauwkeurig worden beschreven.

Stap 6.
Beplantingsplan

Wanneer Groenmeesters uw droomtuin mag aanleggen maken we eerst een beplantingsplan. Met dit plan maken we inzichtelijk welke soorten planten er in uw tuin komen. Daarbij wordt u geïnformeerd over bloeitijd, plantafstand, indeling en onderhoud. Vanzelfsprekend wordt de standplaats besproken hierbij wordt rekening gehouden met de zon, schaduw of halfschaduw. In het plan kan elke beplanting worden meegenomen. Ook hierin worden uw wensen meegenomen. Op deze manier krijgt u goed inzicht wat u van de beplanting in uw tuin kan verwachten. De juiste afstemming van beplantingen met harde materialen zorgt voor een bijzonder eindresultaat.

Stap 7.
Tuin aanleggen

Na het inmeten van de tuin, het definitieve tuinontwerp en het opstellen van de beplantingsplan kan het aanleggen van de tuin beginnen. Een goede basis is zeer belangrijk voor het aanleggen van uw tuin. Bij Groenmeesters staan wij voor jarenlange kwaliteit. Wij werken dus elk project zorgvuldig aan een perfecte ondergrond.

Dat betekent dat u de eerste paar dagen niet veel verandering ziet op de oppervlakte. Groenmeesters is dan voornamelijk bezig met de grond van uw tuin. Een goed los gespitte, bemeste tuingrond zorgt voor een goed water doorlatende grond met voldoende voeding voor de beplantingen. Ook is het erg belangrijk dat er een goede basis wordt gelegd voor de verharde stukken in uw tuin.

Onderhoudsadvies

Een juiste verzorging zorgt ervoor dat uw beplanting jaren mee gaat. Natuurlijk willen wij u hierin graag ontzorgen, dit doen wij door het opstellen van een onderhoudscontract. In een onderhoudscontract staat precies omschreven wat u door ons wilt laten onderhouden. Dit kan maandelijks zijn, halfjaarlijks, alleen het snoeien van uw bomen u kunt het zo gek niet bedenken. Naast dat wij het voor u kunnen blijven onderhouden zorgen we er ook voor dat u het zelf kan onderhouden. U ontvangt daarom een onderhoudsadvies waarin alles staat over het onderhoud van iedere plant in uw tuin. 

Naast het onderhoudsadvies heeft elke klant ook recht op inboetgarantie. Deze garantie is geldig op alle beplantingen tot na één groeiseizoen. Dit wil zeggen dat als de door ons aangebrachte beplantingen uitvallen nadat wij deze hebben aangeplant, wij deze kosteloos komen vervangen.