Welke tuinwensen heeft u?
Vraag uw vrijblijvende offerte aan

Bomen Planten

“Elke tuin verdient een boom” vinden wij bij Groenmeesters. Er is voldoende keuze om voor elke tuin, ongeacht de afmeting, een mooie boom te vinden.

Een boom brengt namelijk hoogte en extra leven in de tuin. Bomen zijn ook ideale schuilplaatsen voor vogels. Vooral in nieuwbouwwijken geeft een boom meteen een groene uitstraling aan de tuin.

Bomen worden ingedeeld in groottes. Zoek een boom uit die bij de grootte van je tuin past. Bomen van meer dan 15 meter staan vaak in een bos, park of langs de weg. Bomen van 10 tot 15 meter hoogte passen prima in grotere tuinen. Denk hierbij aan de Berk, Amberboom of Lijsterbes. Bomen van de 3e categorie; kleiner dan 10 meter, zijn bijvoorbeeld bolbomen en bloeiende bomen. Die passen in bijna elke tuin. U kent vast wel de Malus (sierappel) die in de winter rode appeltjes heeft of de Amelanchier (het Krentenboompje) die in het voorjaar als één van de eerste bomen in bloei staat.

Naast dat bomen een ideale schuilplaats zijn voor vogels, hebben bomen ook een belangrijke functie. Zo geven leibomen (een haag op pootjes) privacy in de tuin doordat ze de inkijk van de buren beperken. Een dakmoerbei of -plataan is een natuurlijke parasol waaronder het in warme dagen goed vertoeven is. Met een boom in de tuin volg je de seizoenen, Je ziet het uitlopende blad, de bloei, de herfstkleuren en vruchten en als laatste het silhouet van de kale takken in de winter. Kortom een boom is onmisbaar en belangrijk in elke tuin.